martes, 3 de junio de 2014

Harlem Nocturne

dilluns, 2 juny de 2014

Arriba el llibre d'actes del Congrés de Salamanca 2013





Ja tinc a casa el llibre que conté les actes del IX Congreso de Novela y Cine Negro celebrat a Salamanca l'abril de l'any 2013, en el qual vaig tenir el plaer de presentar una Comunicació i  moderar una taula. Com us podeu imaginar, estic contenta. El volum inclou el meu article  Atila, un detective clásico en la Barcelona del siglo XXI, que analitza el personatge creat per Luis Gutiérrez Maluenda.
 
Si us dediqueu a la recerca, ja sabeu la il·lusió que fa rebre el fruit imprès de la vostra feina. És una alegria que, per més vegades que hom l'experimenti, sempre sembla nova, sobretot perquè sovint passa un considerable lapse de temps entre el moment de l'escriptura i el de la publicació (no és aquest el cas, ja que les actes salmantines apareixen puntualment cada any).
 
El llibre és molt bonic i mol gruixut (742 pàgines). Poca broma.
 
De títol,  el motiu temàtic del congrés: La (re) invención del género negro. Evidentment, els seus editors són Àlex Martín Escribà i Javier Sánchez Zapatero, els responsables que Salamanca sigui cada primavera, des de fa 10 anys, el lloc més negre de tot l'Estat. 
 
 
 
 
Com vaig fer l'any passat, us copio la sinopsi de la portada posterior per tal que us pugueu fer una idea d'allò que el volum representa. Espero que us interessi. Moltes gràcies, negrots.  
 
"La (re) invención del genero negro analiza la evolución y la actual situación de la novel·la y el cine negros a través de más de ochenta artículos firmados por especialistas procedentes de diverses universidades y centros de investigación nacionales e internacionales. Sus aportacions conforman un crisol con el que valorar el estado de la cuestión de un género caracterizado en la actualidad por su carácter híbrido y por su cada vez más importante dimensión social, al tiempo que permiten analizar algunos de los hitos referenciales en su desarrollo. Pasado y presente se dan así la mano en un volumen que será de utilidad tanto para quienes se interesen por las diferentes manifestaciones del género negro y policiaco en la actualidad -en diferentes culturas y tradiciones, y a través de diversos medios: literatura, cine, cómic, televisión e incluso videojuegos- como para quienes quieran indagar en sus orígenes y señas de identidad". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario